Syltefat oppskrift Aron Mat

Sylterullfat

Sylterull med eplepuré og sennepsdressing.

For 4 personer:

  • 320 g Aron Mat sylterull
  • 2 store epler (f.eks. Granny smith)
  • 50 g sukker
  • Saften av 1 sitron
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 ss fin Dijon sennep
  • Salt
  • Pepper
  • 1 rødløk
  • Litt blandet småsalat
  • Olivenolje
  • Litt revet ost

Skrell eplene og skjær dem i store biter. Kokes i vann sammen med sitronsaften til de er passe møre. Sil av vannet og mos eplene sammen med sukkeret med kjøkkenmaskin eller stavmikser. Sett eplepureen til avkjøling.

Ha creme fraiche i en skål og pisk inn sennepen. Smak til med salt og pepper.

Skjær sylta i passe tynne skiver.

Legg sylteskivene pent opp på tallerken eller fat. Pynt med rødløkringer, eplepurè, sennepsdressing, revet ost og litt småsalat. For sandwich danderes retten på godt brød.

Velbekomme!

Oppskrift: Gunnar Hvarnes
Foto: Christian Brun