Sylterullfat
Sylterull med eplepuré og sennepsdressing.
For 4 personer:
- 320 g Aron Mat sylterull
- 2 store epler (f.eks. Granny smith)
- 50 g sukker
- Saften av 1 sitron
- 2 dl creme fraiche
- 1 ss fin Dijon sennep
- Salt
- Pepper
- 1 rødløk
- Litt blandet småsalat
- Olivenolje
- Litt revet ost
Skrell eplene og skjær dem i store biter. Kokes i vann sammen med sitronsaften til de er passe møre. Sil av vannet og mos eplene sammen med sukkeret med kjøkkenmaskin eller stavmikser. Sett eplepureen til avkjøling.
Ha creme fraiche i en skål og pisk inn sennepen. Smak til med salt og pepper.
Skjær sylta i passe tynne skiver.
Legg sylteskivene pent opp på tallerken eller fat. Pynt med rødløkringer, eplepurè, sennepsdressing, revet ost og litt småsalat. For sandwich danderes retten på godt brød.
Velbekomme!
Oppskrift: Gunnar Hvarnes
Foto: Christian Brun