Pinnekjøtt rotmos oppskrift Aron Mat

Pinnekjøtt (R)

Pinnekjøtt med rotmos og Mydlandpølser.

Mengde må tilpasses selskapet..:

  • Aron Mat pinnekjøtt
  • God potet
  • Kålrot
  • Gulrot
  • Vann
  • Salt
  • Pepper
  • Fløte
  • Godt smør
  • Mydland festpølser (eller Vossakorv)
  • Bjørkepinner/damprist

Kjøtt:

  • Vann ut pinnekjøttet i romtemperatur i rikelig med vann.
  • Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele. Fyll på vann så det står i høyde med risten/pinnene. Legg pinnekjøttet over og sett på lokk.
  • Damp pinnekjøttet på svak varme i minst 2 timer. Pass på så det ikke koker tørt, fyll eventuelt på med mer vann.
  • Pølse skjæres i biter og kan gjerne dampes sammen med pinnekjøttet de siste 15 minuttene.

Rotmos:

  • Skrell kålrot, gulrot og potet. Del dem i grove biter og kok dem møre i lettsaltet vann.
  • Hell av kokevannet og mos grønnsakene.
  • Ha i smør og fløte. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt revet muskat.

Deilig nydampet pinnekjøtt, pølsebiter og rotmos klart til servering. Gjerne med kokte mandelpoteter og kokesjy fra pinnekjøttet.

Kjekt å vite..:

  • Når pinnekjøttet vannes ut får det tilbake sin naturlige væskebalanse og saltmengden reduseres.
  • Utvanningstid varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperaturen på vannet. Lunket vann gir raskere utvanning.
  • Det er også mulig å kjøpe ferdig utvannet pinnekjøtt – beregn ca. 600 gram per porsjon.
  • Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen. Legg kjøttet på rist over langpanne. Sett det høyt i ovnen på sterk varme eller under grillen i ca. 5 minutt. Følg godt med.

Velbekomme!

Kilde: www.matprat.no