Grillet TromsøRull
Grillet TromsøRull med krydret yoghurtdip.
Til 4 personer:
- 12 trespyd
- 360 g Aron Mat TromsøRull
- Yoghurt (tykk, gresk type eller TINE matyoghurt)
- Olivenolje
- Salt
- Sort pepper
- Cayennepepper
- Gressløk
- Koriander
- Sitronskall
Rør litt salt, pepper, gressløk og koriander inn i yoghurten. Ha gjerne litt ekstra cayennepepper på toppen som pynt. Sett dipen i kjøleskapet mens du forbereder resten.
Skjær TromsøRullen i fingertykke staver og fest dem på trespydene.
Ha olivenolje i en skål. Tilsett sort pepper, revet sitronskall og det du ellers måtte ønske av krydder og urter i oljen. Vend rullen i denne marinaden og grill spydene lett i knallvarm grillpanne. Avkjøles litt – serveres lune.
Passer perfekt både som del av større koldtbord og som enkel fingermat med gode venner. God, gammeldags lammerull med en artig og moderne vri!
Velbekomme!
Oppskrift: Gunnar Hvarnes
Foto: Christian Brun