Tradisjon og innovasjon
På den gode gamle måten
Aron Mat AS ble etablert i 1990 i en ombygd stall i Grøtfjord på yttersida av Kvaløya i Tromsø, der far og sønn Aronsen startet sesongproduksjon av pinnekjøtt og fenalår.
For å utnytte alt av råvarer, besluttet de å utvide sortimentet med lammerull laget på gammelmåten. Sønn Aronsens tante Aslaug ble kontaktet og hun hadde (ikke tilfeldig!) en vandreoppskrift på ordentlig kjøttrull. Snart sydde damene i Grøtfjord lammerull for oss slik de alltid hadde gjort det hjemme, og slik generasjoner hadde gjort før dem.
Produktspekteret er blitt større. I dag er all produksjon og administrasjon i idylliske Blåmannsvik. Men Grøtfjord er stadig perfekt til tørking av pinnekjøtt og fenalår, med rene, arktiske havbriser fra alle himmelretninger.
Ho Mor
Fra gammelt av var Ho Mor sjefen hjemme, mens Han Far drev fiske eller annet hardt slit. Hun hadde nøkkelen til stabburet og konserverte all mat som kom i hus. Med kjøtt – ofte fra egen gård – laget hun mat fra bunnen av. Hun tok vare på lokal matkultur og skapte en tradisjon for nye generasjoner. Førsteklasses råvarer fra nær natur er en viktig del av denne tradisjonen, som vi hver dag jobber for å videreføre.
Og en ting til: Damen i vår logo er sjefens tante Aslaug. Hun brukte så definitivt ikke lakesprøyte eller kjemiske stoffer for å tilsette vann og smaker i produktene. Slik vil det alltid være hos oss; kun lakemodning og naturlige fremstillingsprosesser skal benyttes.
Stolthet
Fokus på produktutvikling, kvalitetssikring og en langsiktig strategi basert på matkultur og tradisjon ligger i bunnen av vårt virke. Vi tilsetter som kjent ikke vann eller bindemidler i våre produkter, noe som gir bedre smak og økt holdbarhet.
Dyktige medarbeidere
En annen viktig grunnpilar er våre meget kompetente og meget stabile medarbeidere. Med stor innsikt, nøyaktighet og entusiasme produserer de mat av ypperste kvalitet. Hver dag. Vi vet at alt dette bidrar til å gjøre Ho Mor stolt. Og kanskje litt ekstra kry av det faktum at tre kolleger nå i 2016 har jobbet hos oss i hele 25 år!
ZIP-lås
Det er ZIP-lås på alle våre pakninger med ferdigskåret pålegg. Vi synes det kastes alt for mye mat. Derfor lette vi lenge før vi fant en pakning som kan lukkes etter den er åpnet – og hvor zip-låsen faktisk funker.
Samarbeid
Vi samarbeider med flere bedrifter og organisasjoner – lokalt, regionalt og nasjonalt. Det betyr at vi er til stede på mange forskjellige arenaer, hvor vi kan utvikle nye tanker og produkter, og kanskje også inspirere gode bransjekolleger gjennom vår kunnskap og erfaring. For eksempel har vi nå etablert netthandel gjennom Kjøttbransjens Landsforbund.