Grillet TromsøRull oppskrift Aron Mat

Grillet TromsøRull

Grillet TromsøRull med krydret yoghurtdip.

Til 4 personer:

  • 12 trespyd
  • 360 g Aron Mat TromsøRull
  •  Yoghurt (tykk, gresk type eller TINE matyoghurt)
  •  Olivenolje
  •  Salt
  •  Sort pepper
  •  Cayennepepper
  •  Gressløk
  •  Koriander
  •  Sitronskall

Rør litt salt, pepper, gressløk og koriander inn i yoghurten. Ha gjerne litt ekstra cayennepepper på toppen som pynt. Sett dipen i kjøleskapet mens du forbereder resten.

Skjær TromsøRullen i fingertykke staver og fest dem på trespydene.

Ha olivenolje i en skål. Tilsett sort pepper, revet sitronskall og det du ellers måtte ønske av krydder og urter i oljen. Vend rullen i denne marinaden og grill spydene lett i knallvarm grillpanne. Avkjøles litt – serveres lune.

Passer perfekt både som del av større koldtbord og som enkel fingermat med gode venner. God, gammeldags lammerull med en artig og moderne vri!

Velbekomme!

Oppskrift: Gunnar Hvarnes
Foto: Christian Brun